Постен боб в гърне
Фасул чорба с лук, чушки, моркови и домати.
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши боб
- 1 глава кромид лук
- 1 среден морков
- 1 червена чушка
- 1 настърган домат
- 3-4 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица джоджен
- 1 клонка чубрица
- черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 супена лъжица брашно
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за около 5-6 часа. Отцеждаме. Слагаме го в гърне, заливаме със студена вода и варим в началото на по-силен, а после на тих огън. Преди да се свари напълно, се добавят нарязаните на дребно лук, морков и чушка. Слагаме и 1 лъжица олио. Когато продуктите омекнат, се добавят и настъргания домат, чубрицата, черния пипер, джоджена и солта. Ястието се оставя да поври още 30-тина минути.
Правим запръжка в две лъжици олио, заедно с брашното и червения пипер. Изсипваме я в гърнето при останалите продукти. Варим още 10-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ