Постни пурички с ябълки
Солети от бутер тесто с ябълкова плънка.
Бон Апети
Излъчен на 17.11.2017
Лесен постен сладкиш или гризини с плодове прави останалата сама в студиото на Бон Апети Лора Найденова. Това е лесен десерт, подходящ за пости или трапезата на Бъдни вечер, който ухае на плодове с канела и представлява усукани пурички с ябълкова плънка, украсени с глазура от пудра захар и ароматни сладкарски подправки.
Започваме като обелваме плодовете, почистваме ги от семките и ги нарязваме на кубчета. Вместо ябълки можете да използвате круши или да комбинирате два сорта различни ябълки, за да се получи по-интересен вкус. Кубчетата отиват в касерола, посипват се с кафява захар и канела и се готвят за няколко минути докато пуснат сос и се смесят с подправките. След това се ароматизират и с ванилия.
Лист бутер тесто се намазва с олио и се поръсва с кафява захар. Върху половината от него се разпределя ябълковият сос, а с другата половина се прехлупва. След това се нарязва на 22 солетки. Те се усукват и се подреждат в тавичка. После влизат във фурната на 180 градуса за 15 минути. А докато бухнат и станат хрупкави, по желание можем да си направим глазура като смесим голямо количество пудра захар с ванилия и канела и след това добавим лимонов сок.
Изпечените хруски се покапват с глазурата и се оставят да починат докато топингът се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ