Постни овесени барчета със сушени плодове
Овесен десерт с черен шоколад, ядки и плодове.
Бон Апети
Излъчен на 20.02.2018
Сещате се за модерните протеинови веган барчета, които се продават навред из хранителните магазини, фитнесите и лавките? Именно такова десертче приготвят Лора и Стоян, като се стремят хем да е веган, хем да е засищащо, хем да съдържа само полезни продукти. Така в сладкиша се комбинират ядки, черен шоколад, сушени плодове и едновременно с това не съдържа животински мазнини, бяло пшенично брашно и захар. Модерно, лесно за направа и интересно, това барче може да послужи като междинна закуска или прихапване преди тренировка.
За да го направите, първо трябва да запечете на фурна за 10-тина минути овесени ядки. Така се отварят ароматите и вкуса им. През това време можете да направите сладката смес като в касерола подгреете заедно кокосово масло, бадемова паста, щипка сол и мед. Трябва да се разтопят и превърнат в общ сладък сироп, който не бива да загаря по дъното на съда.
В чопър се смесват филирани бадеми с фурми и сушени череши. Смила се заедно. Черен шоколад без животински продукти се нарязва или рендосва. Овесените ядки се смесват с шоколада, медения сироп и смлените сушени плодове. Оформя се маслена топка и се разстила в покрита с хартиено фолио тава. След това се оставя на студено да стегне за поне час. После режете на парчета и вече имате домашни проитеинови барчета - същите като онези в магазина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ