Постни макарони с тиквички и босилек
Вегански макарони фарфале с тиквички, чесън и босилек.
Необходими продукти:
- 650 г тиквички
- 20 мл зехтин за готвене
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. сол
- 3 литра вода + сол
- 320 г паста фарфале или друг тип макарони
- 10 г листа босилек
- 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките измийте и рендосайте на едро ренде.
2. Сложете водата да кипва в тенджера. Щом заври добавете солта, разбъркайте докато се разтвори и прибавете във врящата вода пастата. Гответе с една минута по-малко от описаното на опаковката.
3. Докато водата кипва сгорещете зехтина в голям тиган и запържете в него за минута целите скилидки чесън. Целта им е да придадат аромат. След това добавете рендосаните тиквички и гответе няколко минути при непрестанно разбъркване. Овкусете със сол и оставете на умерен към слаб огън да се готвят.
4. Пастата отцедете от водата на варенето. Извадете скилидките чесън от тигана и изсипете вътре пастата.
5. Наситнете листата босилек и ги прибавете в ястието. Овкусете с черен пипер и разбърквайте две минути. После махнете от котлона.
6. Поднесете с украса от листа босилек и капки зехтин.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ