Постни кюфтета от овесени ядки
Овесени кюфтета с гъби и лук.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 1/2 ч.ч. гореща вода
- 4-6 гъби
- 1 картоф
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- връзка магданоз
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Залейте овесените ядки с врялата вода и оставете в съд под капак за 30-тина минути докато набъбнат.
2. През това време обелете лука и картофа и ги рендосайте. Гъбите почистете и нарежете на малки парченца. Магданоза и чесъна наситнете.
3. Смесете продуктите от точка две, добавете набъбналите и отцедени от водата овесени ядки и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте.
4. Сгорещете олиото в тиган. Взимайте със супена лъжица от сместа и изсипвайте в мазнината. Пържете една минута и обърнете. Намалете огъня на умерен, пържете още 1 минута и пак обърнете. Гответе още 5 минути. Чак след това извадете. Опитайте първото кюфте дали е сготвено отвътре. Ако има проблем, коригирайте времето за готвене и температурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ