Постни кюфтета от нахут с джоджен
Нахутени кюфтета с пресен лук и подправки.
За постещите любители на кюфтетата каналът Dazzle Spoon предлага алтернативни кюфтета без месо. Това са подобия на нахутени хлебчета с изявен аромат на подправки и завладяващ вкус. Могат да се използват дори и като бирени мезенца.
Зърната от консерва нахут се изсипват в купата на пасатора. Добавя се пресен лук и свежи листа джоджен. Посолява се и се овкусява с червен пипер и чубрица. От получената смес се гребва и се изсипва в тава, застлана с домакинска хартия. Получават се малки кюфтенца. Е, можете да ги направите и по-големи, ако искате, но рискувате да се начупят при сервиране. Пекат се на 220 градуса за около половин час до 40 минути. После можете да поднесете със сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ