Постни катофи със зелен фасул
Задушени картофи в доматен сос със зелен фасул, лук, чесън и чушки.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 5 с.л. олио
- 1 голяма сочна червена сладка чушка
- 400 г замразен зелен фасул
- 5 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 ч.л. суха мащерка или друга суха билка по желание
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 50 мл соев сос
- 200 мл доматен сос
- 200 мл вода
- листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета, чесъна наситнете, чушката нарежете на лентички, картофите обелете, измийте, разрежете на четвъртини и след това на кубчета колкото хапка.
2. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете картофите. Гответе при периодично бъркане 10 минути докато хванат коричка.
3. Добавете замразения фасул и след няколо минути - чесъна, лука, чушката, сол, пипер и суха подправка. Гответе още 10 минути при периодично бъркане.
4. Сипете соевия сос и доматения сос в ястието, бъркайте и гответе няколко минути. Залейте с водата (добре е да е топла и дори вряла) и щом кипне, сложете капак и оставете да се готви 5-6 минути.
5. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ