Постни зелеви сарми с елда
Постни сарми с гъби и гречка.
Необходими продукти:
- 1 кг бяло зеле
- 500 г елда
- 400 г гъби
- 2 глави лук
- олио
- вода
- сол и пипер
- магданоз или копър
Начин на приготвяне:
1. Сложете елдата да се вари до готовност.
2. Разделете листата на зелето от кочана. Кипнете вода с 1 с.л. сол в голяма тенджера и след като заври, пуснете листата за 8 минути да се сварят.
3. Гъбите и лука наситнете. Запържете в сгорещено олио. Когато са готови, отцедете елдата от водата на варенето и прибавете в тигана. Овкусете със сол и пипер. Махнете от огъня и добавете наситнен копър или магданоз.
4. Взимайте лист от зелето и завивайте в него част от плънката. Редете плътно в тава. Накрая сипете олио и вода и оставете да се запече за 30-тине минути на фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ