Постни бонбони с банан и фурми
Бонбони от плодове с ядки.
Веганската кухня звучи като мъчение за мнозина, но все повече рецепти доказват, че това е набор от знания за приготвянето на полезна, здравословна и лека храна. Именно такава са и тези вегански бонбони, представени от канала Dazzle Spoon. Използват се малко продукти, никакво брашно и захар и се приготвят изключително бързо и лесно. Идеални са за закуска или приятелско събиране на кафе.
Първо фурми без костилки се смилат в чопър. След това към тях се добавя какао на прах и намачкан банан. Смила се отново. Отделно се натрошават орехови ядки. С ръка се гребва от плодовата смес, оформя се топче и се овалва в ядките. Бонбонът е готов. За разлика от шоколадовите си събратя, тези са с по-кратка трайност, затова е добре да си ги хапнете в рамките на 1-2 дни.
Точните продукти и стъпки на направа вижте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ