Постна супа с паста и зелен фасул
Веганска супа с макарони и зеленуци.
Необходими продукти:
- 200 г дребни макарони
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 стрък целина
- 2 с.л. олио
- 100 г зелен фасул (можете да замените с грах или нахут от консерва)
- 800 мл зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, целината нарежете на парчеца по ширина, а моркова - на малки кубчета. Бульона подгрейте до кипване. Можете да разтворите кубчета във вода.
2. В тенджера сгорещете олиото. Запържете в него лука. Добавете морковите, гответе още 2 минути и след това добавете целината. Гответе още минута и залейте с бульона. Оставете да заври.
3. Пуснете в тенджерата зеления фасул, нахута или грахта, отцедени от консервата. Оставете да се разварят до полуготовност. Ако са от консерва, изчакайте просто 2-3 минути.
4. Пуснете и пастата и оставете супата да къкри на умерен огън 10-тина минути. Махнете от котлона и добавете подправки, ако има нужда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ