Регистрация

Постна супа с картофи, гъби и лук

Постна супа с картофи, гъби и лук
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2194

Зеленчукова супа с картофено пюре и гъбени късчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама гъби
  • 1,7 литра вода
  • 3-4 сухи гъбени бульончета
  • 1 голяма връзка пресен зелен лук
  • 500 грама картофи
  • 80 грама масло или растителна мазнина, ако искате супата да е постна
  • сол и черен пипер на вкус
  • сметана, крутони или пресни зелени подправки за гарниране при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете измитите хубаво гъби докато се отпуснат във водата. След това ги извадете.

2. Оставете тенджерата да ври на умерен огън и прибавете в нея гъбените бульони.

3. Обелете картофите, разрежете ги на четвъртини или шестини и ги пуснете да се сварятят в бульона.

4. Извадете картофите с част от бульона и пасирайте с блендер. Върнете пюрето в супата.

5. Нарежете сварените гъби на тънко и ги върнете в тенджерата. Наситнете лука и го прибавете към ястието.

6. Оставете да покъкри за 15 минути всичко заедно. Опитайте на вкус и добавете подправки и масло.

7. Сипете супата в купички и поднесете със заквасена сметана, свежи поправки, листа пресен лук или крутони по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. печено
  2. 06.2018
  3. food
  4. о
  5. Л
  6. a>
  7. noodles
  8. chi
  9. 180
  10. ?

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта