Постна супа от карфиол
Крем супа от карфиол в стил Дю Бари.
Бон Апети
Излъчен на 06.11.2017
Здравословна и ароматна супа с много подправки правят Лора и Стоян като избират тя да е без животински продукти, да е пюрирана и да ухае на азиатска кухня. Затова водещите грабват глава карфиол и я превръщат в нежно кафдифено пюре, което се поднася със студено пресован зехтин и крутони.
Първо се запичат подправките - кориандър, кимион и сминдух.Следва да се счукат в хаванче и да се заделят. Наситняват се лук и чесън, запържват се, оскусяват се със счуканите подправки и се добавя куркума и лют пипер. Карфиолът се накъсва и влиза в съда. След това се залива със зеленчуков бульон и се кипва. Готви се до омекване, а после се превръща във вкусна крем супа благодарение на пасатора.
Поднася се с ароматни крутони, приготвени от запечен хляб с къри. Супата има индийска нотка, въпреки че в нея се използва кипърски продукт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ