Есенна супа с карфиол и чушки
Зеленчукова супа с печени червени чушки и карфиол.
Бон Апети
Излъчен на 11.10.2017
Подобие на супа Дьобари с добавка от печени червени чушки готвят Лора и Стоян, като предлагат една рецепта за безмесна супа с дъх на есен. Ястието се приготвя бързо и лесно и може да бъде направено и във вегански вариант - като се замени пилешкия бульон със зеленчуков и се пропусне добавката от натрошено сирене за украса.
В тенджера със зехтин се запържват наситнени лук и чесън, добавят се карфиолени розички, а щом и те се посготвят, пристигат печени чушки, карязани на едро. Ястието се овкусява със сол, черен, червен и пушен пипер и се зелива с бульона. Остава да къкри 20-тина минути. След това част от зеленчуците се заделят, останалата супа се пюрира и после в кадифената текстура се връщат малкото останали по-хрупкави хапчици. Получава се забележителна консистенция.
А докато чорбата къкри, в купа се натрошава бяло сирене, смесва се с мащерка и лют пипер на люспи и се залива със зехтин. Сместа се намачква с вилица. Готовата супа се сервира с топки от сиренената подправка и се покапва със студено пресован зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ