Постна мексиканска доматена супа с паста
Люта супа с домати, боб и макарони.
Необходими продукти:
- 400 г домати
- 4 ч.л. зехтин
- 2 червени сладки чушки
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 500 мл зеленчуков бульон
- 1 малка консерва (около 200-250 грама) варен боб в доматен сос
- 50 г дребна паста (макарони, мидички, буквички...)
- чили на прах на вкус
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. олио
- щипка канела
- пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна и нарежете червените чушки на тънки полумесеци.
2. Сгорещете зехтина в тенджерка и запържете в него лука, чесъна и чушките. Гответе около 5 минути на умерен огън, а след това добавете чилито и канелата и гответе още около минута.
3. Доматите обелете и нарежете на кубчета. Добавете в запръжката.
4. Гответе 2-3 минути, добавете доматената салца, консервата боб в доматен сос и залейте с бульона.
5. Щом кипне супата, засечете 20 минути, в които трябва да къкри на умерен огън.
6. През това време кипнете 500 мл вода, добавете 1 ч.л. сол и 1 с.л. олио и сварете в нея пастата. После отдцедете пастата в гевгир и спрете процеса й на готвене като я охладите под течаща вода.
7. Сварената супа пюрирайте с блендер и добавте в нея макароните. Посолете на вкус и добавете още подправки, ако смятате за необходимо.
8. Сервирайте топла или студена с наситнени свежи листенца пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ