Постна елда с моркови, лук и гъби
Постно ястие от елда с гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 2 моркова
- 250 г свежи печурки
- 1 ч.ч. елда (гречка)
- 2 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- магданоз за поръсване при поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и морковите. Гъбите нарежете на парчета.
2. В голям тиган с капак сгорещете олиото на умерен огън и запържете лука до леко позлатяване. Добавете морковите и гответе още 2-3 минути.
3. Вкарайте и гъбите, гответе 4-5 минути до омекване като разбърквате периодично.
4. Измийте елдата, отцедете от водата и добавете в тигана. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Гответе 2-3 минути.
5. Залейте с водата, похлупете с капака и оставете да къкри 20 минути след завиране на умерен огън. После е готова за сервиране.
По желание можете да поръсите с листенца магданоз за разкош.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ