Регистрация

Постна гъбена яхния със зеленчуци

Постна гъбена яхния със зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5817

Вегетарианска яхния с печурки, картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 среден морков
  • 1 среден картоф
  • 1 килограм печурки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малка глава лук
  • 50 грама масло (или растителна мазнина, ако постите)
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 1 супена лъжица брашно
  • 300 грама вода
  • 6-7 зърна черен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги нарежете на парчета. Нарежете на ситно лука и морковите, а картофите на по-едри парченца. Задушете с масло (или зехтин/олио) гъбите, докато отпуснат водата си. Когато това се случи, добавете лъжицата брашно и бъркайте непрекъснато, за да не загори. Нужни са 2-3 мин. за да се сготви брашното а след това добавете водата и зеленчуците. Прибавете зърната черен пипер и сол на вкус. С всички продукти нека яхнията да покъкри докато зеленчуците се сготвят. На изключен котлон добавете мащерката и чесъна, разбъркайте и яхнията е готова.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта