Постна азиатска супа с уакаме и гъби
Студена гъбена супа с водорасли и мисо.
Бон Апети
Излъчен на 02.03.2017
Ако решите да си направите тази екзотична азиатска супа, то ще трябва да се разходите до щанда с продукти от Далечния Изток. Ястието е подходящо за пости, полезно, нискокалорично и засищащо, но изисква да се използват автентични съставки. Една от тях е гъбите шийтаке, които трябва да накиснете във вода, докато набъбнат. Следва да ги нарежете и да ги смесите с нарязани печурки и да овкусите с лимонов сок, лют пипер и соев сос. После накисваме и сушени водорасли уакаме, а докато зелените морски обитатели се раздуват във водата, си приготвяме мисо соса, в който ще плуват съставките.
Той се прави в чопър, където смесваме мисо сос, вода, ядки кашу, конопено семе и подправки, а после пюрираме. Супата може да се сервира със затоплен сос или напълно студена. В ядките с мисо просто се слага от гъбената смес, а после се поръсва с отцедени раздути водорасли и по желание с още лют пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ