Постен пролетен ориз със спанак и пресен лук
Спанак с ори и зелен лук.
Пролетнтата кухня трябва да е лека и полезна, обагрена в зелено и вкусна, апелира Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Затова представя една народна рецепта за спанак с ориз и пресен лук - постна, здравословна и лесна за приготвяне, за да не губим време в забъркването на трудни манджи.
Спанакът се накисва във вода с оцет, за да се измие по-лесно. После се оплаква под течаща вода и се наситнява. Следва да се наситни и пресен лук и да се покапе с мазнинка. Изсипва се в тенджера със съвсем малко вода на дъното и щом се позагрее, се добавя и спанакът. Готви се докато понамали обема си и се залива с рендосани пресни белени домати или домати от консерва. Оставя се да къкри докато оризът се измие и също влезе в ястието. После се налива и вряла вода, подправя се със сол и девисил по желание и се оставя под капак на слаб огън за 25 минути - докато оризовите зърна се разварят.
След това е готово за сервиране - свежо и вкусно ястие, от което няма да ви натежи и домързи, дори и да се отпуснете с количеството. А какви са точните съставки и стъпки на направа - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ