Постен ориз с домати и чушки
Ориз на фурна със зеленчуци и доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 09.03.2018
Нещо като ризото по нашенски правят Лора и Стоян, защото започват приготвянето на постен ориз типично за италианското ястие и след това го завършват по български - със зеленчуци и на фурна. Рецептата е без животински продукти, а крайният резултат е добра идея за леко основно ястие.
В сгорещен зехтин се запържват леко наситнени лук и чесън. Изсипва се суровият ориз и се готви няколко минути, като се разбърква, за да се намаслят зърната добре. Налива се бяло вино и се оставя докато се абсорбира. После се добавят наситнени червени печени чушки и домати от консерва. Подправя се със сол и пипер.
Тиганът или касеролата, в която е готвено ястието дотук, се похлупва с капак и се мести в предварително загрятата фурна за 20 минути. Поръсва се с наситнени маслини и магданоз. След това оризът е готов. Можете да го сервирате с някоя мръвка, ако ви се вижда прекалено постничко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ