Постен ориз с гъби
Постни гъби с ориз.
Постно и лесно основно, подходящо за обяд или лека вечеря показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Задушените гъби с ориз в тенджера се приготвят за броени минути, а после има топло и вкусно хапване. С малко продукти, малко време за направа, малко калории и много аромат ястието е готово.
Лукът се наситнява, гъбите се почистват и режат на едро, а оризът се измива през цедка. В тенджера се сгорещява на умерен огън олио, в него се запържва лукът, добавят се гъбите и се задушават под капак. Овкусява се със сол и пипер, добавя се оризът и се готви още няколко минути при непрестанно бъркане. Наливат се смлени домати от консерва или доматен сос и вода. Остава да се добави дафинов лист и черен пипер. После ястието се оставя да къкри до абсорбирането на водата.
На финала можете да фиксирате вкуса със соев сос, както и да добавите още пипер при необходимост. Въпреки че ястието е постно, по-добре го хапвайте топло. Можете да поръсите с копър, магданоз или и двете. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ