Регистрация

Постен доматен сос за паста

Постен доматен сос за паста
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1265

Доматен заливка за паста и тестени изделия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 800 мл белени домати от консерва
  • 1 ч.л. захар
  • 2-3 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • кимион
  • 8 листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете олио в голям тиган на умерен огън и ги пуснете да се запържват до златисто.

2. През това време доматите смелете, но не на пюре - нека има и парченца. Залейте лука, добавете захарта и оставете да покъкри до сгъстяване 7-10 минути.

3. Наситнете 4 листата босилек, добавете в соса, подправете със сол, пипер и кимион, захлупете под капак и намалете огъня на слаб. Оставете така още 5 минути.

4. Наситнете и останалите листенца босилек. Махнете готовия сос от огъня и подправете с тях.

5. Комбинирайте соса с печен бекон, парчета наденички, паста и пармезан, за да си направите идеалното основно. За постен вариант можете да добавите към пастата царевица или грах от консерва, задушени моркови или броколи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта