Постен бюрек с гъби, домати и леща
Солена постна баница с плънка от спанак, гъби, кашкавал и домати.
В предаването На кафе с водеща Гала днес готвим странен бюрек, като използваме изцяло растителни продукти. Замесва се еластично тесто, познато от направата на домашни баници и тиквеници, а в него се слага щедра плънка от запържени гъби, бланширан спанак, леща, сушени домати и пресен лук. За финал настъргваме соев кашкавал и завиваме рулото. След това през него се правят прорези, а за да е 100% постно, го намазваме със соево мляко, което да гарантира хрупкавата му коричка след изпичане. Желаещите могат да го поднесат с гукамоле от нарязано на кубчета прясно авокадо, смесено с разварен грах и овкусено с подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ