Регистрация

Постен борш с гъби и картофи

Постен борш с гъби и картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1585

Супа от цвекло с картофи, зеле и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 глави цвекло
  • 6 средни по размер картофа
  • 300 г прясно зеле
  • 60 г сушени гъби или 400 г пресни печурки
  • сол и черен пипер
  • кимион
  • вода
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Всяка от главите цвекло поставете в индивидуален лист алуминиево фолио и овкусете със сол и пипер. След това покапете с малко зехтин, увийте във фолиото и пуснете да се пекат във фурна на 180 градуса за 50 минути.

2. Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета и пуснете да се варят в 1,3 литра вода.

3. Ако работите със сухи гъби, ги измийте под течаща вода, а след това залейте с вряла вода и оставете да набъбнат. Ако използвате пресни гъби, ги нарежете на хапки. Прибавете гъбите при картофите на 30-тата минута от варенето.

4. Зелето нарежете на тънки ивички и го прибавете 10 минути след гъбите.

5. Изпеченото цвекло обелете и рендосайте на едро ренде. Прибавете при картофите и оставете супата да покъкри още 10-тина минути.

6. Овкусете със сол, пипер и кимион и махнете от огъня. По желание можете да добавите листенца пресен магданоз за украса. Можете да хапвате както топло, така и студено.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта