Регистрация

Портокалов фондан

Портокалов фондан
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2792

Френски десерт с портокали.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 115 г масло
  • 115 г захар
  • 2 яйца
  • 115 г брашно
  • 1 голям портокал
  • 1 ч.л. мая на прах

За глазурата:

  • 1 голям портокал, много сочен
  • 150 г пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото с дървена лъжица в топла купа, докато стане на крем.

2. Постепенно добавете захарта, след това едно по едно яйцара, като продължавате да бъркате.

3. Прибавете брашното, портокаловия сок и фино настърганата му кора, накрая маята.

4. В намаслена формичка изсипете сместа и я оставете да се пече на средно силна фурна.

5. В същото време пригответе глазурата - разтворете захарта в портокаловия сок, докато се получи гъст и гладък крем.

6. Покрийте веднага след като се изпече кексът и е още горещ с половината глазура.

7. Когато изстине напълно, залейте и с останалата половина.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45-50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта