Портокалов фондан
Френски десерт с портокали.
Необходими продукти:
- 115 г масло
- 115 г захар
- 2 яйца
- 115 г брашно
- 1 голям портокал
- 1 ч.л. мая на прах
За глазурата:
- 1 голям портокал, много сочен
- 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото с дървена лъжица в топла купа, докато стане на крем.
2. Постепенно добавете захарта, след това едно по едно яйцара, като продължавате да бъркате.
3. Прибавете брашното, портокаловия сок и фино настърганата му кора, накрая маята.
4. В намаслена формичка изсипете сместа и я оставете да се пече на средно силна фурна.
5. В същото време пригответе глазурата - разтворете захарта в портокаловия сок, докато се получи гъст и гладък крем.
6. Покрийте веднага след като се изпече кексът и е още горещ с половината глазура.
7. Когато изстине напълно, залейте и с останалата половина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ