Подлютени краставички с копър и чесън
Салата от краставици с чесън и люта нотка. Мариновани корнишони в чеснов сос.
Във времето, когато българите прибират хиляди килограми корнишони по буркани, за да се снабдят с кисели краставички за зимата, можете да си направите салата от тях, която да е прясна и свежа. Разбира се, тази рецепта е приложима и при дългоплодните краставици, като обаче трябва да ги разполовите през средата на дължината, за да се получат необходимите гредички. Важно е краставицата да е твърда, за да може салатата да е хрупкава и приятна. А мъжете биха я оценили с чашка от любимата ракия. Как да си направите тази лесна салата от инстантни марановани краставички, показват в канала Всегда Вкусно.
Първо се приготвя микса от подправки като се нарязват на много ситно скилидки чесън, пресен копър и люти чушлета. Смесват се със захар, сол и зира или кимион. После краставичките се измиват добре и се режат на надлъжни четвъртини, за да се получат типичните хрускави гредички. Подреждат се в кутия за съхранение като след всеки ред се поръсва с микса от подправки. Слага се капак, кутията се раздрусва и се прибира в хладилник за 8 часа, за да се овкусят добре. Може да почакат и повече, ако ги спретнете сутринта преди работа, за да имате вкусна салата, готова когато се приберете след изморителния ден. Как се приготвя - гледайте във видеото по-горе, а списък с точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ