Подлучено свинско с кашкавал върху картофи
Мусака по френски или френска рецепта за печено свинско със сметана, картофи, лук и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 700 г свинско филе
- по 1/2 ч.л. сол и пипер
- 1 ч.л. риган на прах
- 3 глави лук
- 800 г картофи
- сол и вода
- 170 г кашкавал
- 150 г майонеза
- 200 мл заквасена сметана
- пресен лук или див лук за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Свинското филе нарежете на парчета, начукайте до изтъняване и след това нарежете на лентички и после напречно на кубчета. Изсипете в купа, добавете по 1/2 ч.л. сол и пипер и ригана, разбъркайте и оставете за 30 минути.
2. Лука наситнете, картофите обелете, нарежете на кубчета като за мусака, изсипете в купа, поръсете с 1 с.л. сол и залейте с вода. Оставете така за 20 минути.
3. Рендосайте кашкавала и го смесете с майонезата и сметаната. Разбъркайте хубаво.
4. В намазнена тава можете да редите в рингове за по-елегантно или директно да подредите продуктите. Използвайте малка тава с високи бордове, за да има обем ястието. Започнете с картофените кубчета на дъното. След това ги посолете. Отгоре разпределете свинските месца, върху тях лука и на финала кашкавалената смес. Заравнете доколкото е възможно.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути и след това допечете на 170 градуса за още 15 минути.
6. Сервирайте топло с поръска от нарязан косо пресен или див лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ