Регистрация

Плосък сандвич с филе и ананас

Плосък сандвич с филе и ананас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1391

Кесадили с пилешко, кашкавал и парченца ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 плоски питки (за дюнер, тортили или друг вид по ваше желание)
  • 80 г масло
  • 1 голяма консерва ананас
  • 400 г пилешко филе, бекон или шунка
  • 200 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
  • 4 с.л. барбекю сос
  • връзка пресен кориандър (можете да замените и с магданоз)

Начин на приготвяне:

1. Отцедете ананаса от соса на консервата и го нарежете на малки кубчета.

2. Ако филето е сурово, го запечете и нарежете на хапки. Ако сте си избрали вид пушен, варен или друг готов колбас, просто нарежете.

3. Рендосайте кашкавала, а кориандъра или магданоза - наситнете.

4. Сгорещете тиган на слаб огън и си пригответе 4 малки или една голяма тава, като застелете с хартия за печене.

5. Запечете за кратко едната тортиля или арабско хлебче двустранно. Щом обърнете от втората страна, намажете с масло първата, както се прави с палачинки. После извадете в тавичката и намажете отново с масло вече втората страница. След като са готови първите четири хлебчета, махнете за малко тигана от огъня.

6. Намажете всяка от питките с барбекю сос, поръсете малко кашкавал, после ананас, след това месо, пак сос и отново кашкавал. На финала можете да поръсите и с пресен кориандър.

7. Отново върнете тигана на огъня и по същия начин запечете и останалите 4 хлебчета, като с всяко от тях захлупвате по един от сандвичите.

8. Запечете сглобените сандвичи в загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути, колкото да се разтопи кашкавала, а маслото да попие качествено.

9. Ако искате да прилича на кесадиля (кесадила), нарежете всяка от кесадилите на 4 парчета и по желание поднесете с майонезен, млечен или лют сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта