Плосък сандвич с филе и ананас
Кесадили с пилешко, кашкавал и парченца ананас.
Необходими продукти:
- 8 плоски питки (за дюнер, тортили или друг вид по ваше желание)
- 80 г масло
- 1 голяма консерва ананас
- 400 г пилешко филе, бекон или шунка
- 200 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
- 4 с.л. барбекю сос
- връзка пресен кориандър (можете да замените и с магданоз)
Начин на приготвяне:
1. Отцедете ананаса от соса на консервата и го нарежете на малки кубчета.
2. Ако филето е сурово, го запечете и нарежете на хапки. Ако сте си избрали вид пушен, варен или друг готов колбас, просто нарежете.
3. Рендосайте кашкавала, а кориандъра или магданоза - наситнете.
4. Сгорещете тиган на слаб огън и си пригответе 4 малки или една голяма тава, като застелете с хартия за печене.
5. Запечете за кратко едната тортиля или арабско хлебче двустранно. Щом обърнете от втората страна, намажете с масло първата, както се прави с палачинки. После извадете в тавичката и намажете отново с масло вече втората страница. След като са готови първите четири хлебчета, махнете за малко тигана от огъня.
6. Намажете всяка от питките с барбекю сос, поръсете малко кашкавал, после ананас, след това месо, пак сос и отново кашкавал. На финала можете да поръсите и с пресен кориандър.
7. Отново върнете тигана на огъня и по същия начин запечете и останалите 4 хлебчета, като с всяко от тях захлупвате по един от сандвичите.
8. Запечете сглобените сандвичи в загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути, колкото да се разтопи кашкавала, а маслото да попие качествено.
9. Ако искате да прилича на кесадиля (кесадила), нарежете всяка от кесадилите на 4 парчета и по желание поднесете с майонезен, млечен или лют сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ