Плоски топли сандвичи с бекон и яйце
Топъл сандвич в плоско хлебче с бъркани яйца, домати, крем сирене и бекон.
Необходими продукти:
- 50 г бекон на ленти (2 ленти)
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 3 с.л. мляко
- 15 г масло
- 100-120 г твърди домати (може и чери)
- малко лук (около 25 грама)
- люто чушле по желание
- сол и пипер
- тортили, лаваш или арабски питки
- крема сирене или заквасена сметана
- лют сос по желание
- 150 г кашкавал, чедър или друго твърдо сирене
Начин на приготвяне:
1. Бекона нарежете на малки парченца, прехвърлете в тиган с незалепващо покритие и сложете на умерен огън. Дръжте три минути след като зацвърчи. Трябва да се посгърчи. Извадете в отделен съд готовия бекон.
2. Яйцата чукнете в купичка, добавете 1/2 ч.л. сол и млякото и разбийтте с тел. В тигана от бекона пуснете маслото, включете на слаб към умерен огън и щом се разтопи, изсипете яйцата. С шпатула бутайте от страните на тигана към центъра запечената част. Гответе така докато яйцата се втвърдят.
3. Намажете 2-3 царевични или арабски хлебчета или 1 лаваш с крем сирене, крема сирене или заквасена сметана. Можете да покапете и с лют сос. Мажете само в средата по дължина.
4. Доматите измийте и нарежете на малки кубчета. Прехвърлете в купа. Наситнете лука и го прибавете. Овкусете със сол и пипер и наситнено люто чушле по желание. Разбъркайте.
5. Сложете върху намазаните части от питките бити яйца, след това бекон, после доматена салата и на финала рендосайте жълто сирене.
6. Завийте на рула като подплатите крайщата. Сгорещете пак тигана. Този път на умерен огън и сложете сандвичите да се запекат за по 2 минути от страна като първо положите със сглобката надолу.
7. Сервирайте топли, по желание със зеленчуци и сосве.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ