Плодов кейк с бадеми и кокос
Кейк с ягоди и боровинки.
Необходими продукти:
За кейка:
- 4 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
- ½ чаша захар
- ½ с.л. бакпулвер
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- ¾ чаша бадеми, ситно смлени
За крема:
- 100 г нискокалорично крема сирене, размекнато
- ¼ чаша кокосово мляко
- 2/3 чаша пълномаслена сметана
- 3 с.л. пудра захар
- ½ с.л. ванилия
- кората от половин портокал
За плодовете:
- 250 г ягоди
- 100 г боровинки
- сока от 1 портокал
- кората от половин портокал
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. За кейка, използвайте тел за разбиване, за да разбиете заедно жълтъците и захарта. Оставете настрани.
2. С електрически миксер, разбийте белтъците, докато се оформят меки връхчета.
3. Смесете содата бикарбонат, джинджифила и бадемите в сместа с жълтъците. След това, добавете 1/3 от белтъците към жълтъците, на 1-2 сипвания.
4. Сложете с 1-2 разбърквания вътре и останалите белтъци, като гледате сместа да стане горе долу хомогенна.
5. Сложете в тавичка пергаментова хартия и я напръскайте със спрей за печене и брашно. Разстелете тестото равномерно върху тавичката. Печете за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като е готово, охладете напълно.
6. Направете пълнежа, като разбиете заедно крема сиренето, портокаловата кора и кокосовото мляко, докато получите гладък крем.
7. С електрически миксер, разбийте сметаната, ванилията и захарта, докато сместа се сгъсти, но без да е на бучки.
8. Сипете така разбитата смес в сместа от крема сиренето, и разбъркайте докато стане хомогенно. Дръжте в хладилника, докато стане време да ползвате.
9. За да приготвите плодовете, сложете в купа ягодите и боровинките, захарта, сока и портокаловата кора в купа. Оставете да престои за няколко минути, за да се комбинират добре ароматите преди ползването. (Плодовете могат да се приготвят предварително и да се оставят в хладилник за през нощта)
10. Точно преди да сервирате, разрежете кейка на 12 равни квадрата. Разпределете ги по 2 или 3 парчета на човек и поставете слой крем и плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ