Плодово желе в силиконови формички
Желиран ябълков сок.
Необходими продукти:
- 250 мл ябълков сок
- 6 с.л. захар
- 1 лимон
- 30 г желатин
Начин на приготвяне:
1. Изсипете ябълковия сок в касерола. Не трябва да е топъл - с малко по-ниска от стайната температура е идеално.
2. Добавете желатина и разбъркайте.
3. Изстискайте лимоновия сок, прецедете и добавете. Разбъркайте отново и оставете за 20 минути в стаята.
4. Набъбналата желатинова смес преместете на котлона, пуснете на умерен огън, добавете захарта и бъркайте. Сместа трябва да се подгрее, но В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА КИПНЕ.
5. Щом захарта се разтвори и сместа се втечни, сипете във формичките. Ако ще ви е по-удобно, прехвърлете в кухненска чаша с улей за по-лесно наливане. Разпределете.
6. Ако имате изтеглила се отгоре на формичките утайка, можете да я попиете нежно с домакинска хартия или салфетка.
7. Приберете желетата в хладилника за минимум час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ