Регистрация

Плодова пита с банан

Плодова пита с банан
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4280

Бананово-ананасов десерт с карамел, ванилия и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • съд за варене на водна баня
  • ½ ч.ч. захар за карамелизиране
  • 2 зрели банана, обелени
  • 4 яйца
  • 1 кутия дехидратирано мляко (350 мл.)
  • 1 кутия кондензирано мляко (300 мл.)
  • ½ ч.ч. настърган ананас
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • щипка канела

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки в блендер докато бананите се разкашкат.

2. Пригответе карамела като загреете захарта на средно силен котлон докато се карамелизира. Сложете карамела (внимавайте, защото е много горещ) в горния съд за готвене на водна баня, така че да покрие цялото дъно и около 2-3 см. от стените. Сипете отгоре банановото тесто – изливайте внимателно, така че да не се размести карамеления слой.

3. Сложете вода в долния съд, кипнете на силен котлон. След това намалете котлона на средна степен и сложете горния съд и го похлупете с капак. Варете така на водна баня около 30 минути. Проверете дали плодовата пита е готова като я пробиете с нож в средата - ако излезе чист, значи е готово.

4. Отделете внимателно плодовата пита от стеничките на съда с помощта на ножа. Оставете я да изстине до стайна температура – около час. Покрийте я с чиния/ поднос и обърнете, за да се прехвъли в чинията (ако е необходимо леко тупнете по дъното на съда, за да се отдели по-лесно питата).

Десерта се съхранява в хладилник 2-3 дни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта