Пияни корнишони
Кисели краставички с плодови листа.
Необходими продукти:
- 6 кг корнишони
- 4 връзки копър
- 4 връзки магданоз
- 200 мл ракия
- 1 л оцет
- 2 л вода
- 9 с. л. сол
- 8 с. л. захар
- буркан от 3 литра
По желание:
- лозови листа
- къпинови листа
- дюлеви листа
- мушмулови листа
Начин на приготвяне:
1. Отрежете двата края на краставичките и ги измийте хубаво.
2. Нарежете на ситно копъра и магданоза и ги смесете
3. На дъното на буркана подредете един от видовете листа, после сложете ред краставички, после поръсете с част от копъра и магданоза. (Добре е, ако използвате всички видове листа, да ги сложите в редовете от долу на горе, както са изброени в списъка със съставките – т. е. да започнете от лозовите и да свършите с мушмуловите.
4. Кипнете марината от оцета, водата захарта и солта и докато е още топла, залейте съдържанието на буркана.
5. Когато изстине, сипете най-отгоре ракията и запечатайте буркана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ