Пищен омлет асорти с два вида месо
Дебел омлет с бекон, шунка, кашкавал, гъби, царевица и пресни подправки.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- щипка сода
- 70 г шунка
- 70 г бекон
- 100 г кашкавал
- няколко гъби от буркан или консерва
- 2 стръка пресен лук
- 1 стрък пресен чесън
- 4 листенца пресен босилек
- 2 с.л. сладка царевица
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
* Омлетът на мама Пулар е емблматично основно за абатство Мон-Сен-Мишел. Точната рецепта не се знае, а най-голямата тайна са местните подправки, които се добавят. Тази рецепта е изпратена от туристка, която се влюбва в омлета и многократно опитва да си го сготви вкъщи. Снимката е на оригиналния омлет, но Аби гарантира, че се е доближила доста до истината.
1. Разбийте яйцата с щипката сода и добавете сол, червен и черен пипер, като имате предвид, че повторно ще се сложат и в плънката.
2. Нарежете си предварително шунката, гъбите и кашкавала на кубчета, но не ги смесвайте.
3. Бекона (ако е на слайсове) нарежете на по-големи и тънки парчета.
4. Нарежете и смесете пресния лук, пресния чесън и босилековите листенца.
5. Отцедете царевицата.
6. Сгорещете зехтина в тиган и излейте яйцата.
7. Щом бордът стане златен, внимателно с голяма шпатула обърнете омлета. Сега работете особено бързо, за да не загори.
8. Посипете първо с гъбите, после с двата вида месо и царевицата. Оставете да се готви една минута.
9. Поръсете с лука, чесъна и босилека, сложете отново сол и пипер на вкус и накрая посипете кашкавалените кубчета.
10. Захлупете и извадете. Когато опитате, ще разберете защо такъв е редът на добавяне на продуктите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ