Пица с остатъци от пиле на грил
Бърза домашна пица с остатъци от пилешко месо и готово тесто.
Когато се купува пиле на грил обикновено първо се изяждат бутчетата, крилцата и апетитната кожа. А бялото месо от гърдите и гърба остава. За да не се изхвърли, мнозина го предвиждат за супа, но ето как да го използвате за направата на пица. Разбира се, можете да изпозвате всякакво печено или варено бяло пилешко месо, не е необходимо да е остатък.
Необходими продукти:
- 250 г сготвено бяло пилешко месо (сварено или печено)
- 100 мл барбекю сос (сладък или лют в зависимост от вкуса)
- 50 мл кетчуп
- подправка по избор - риган, босилек или чубрица
- 300-400 г тесто (можете да си купите готово или да замесите любимото тесто за пица вкъщи)
- 100-125 г моцарела
- 150 г кашкавал, чедър или друго жълто сирене
- зеленчук по избор (изберете между червен лук, чушка или гъби)
- 2 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Разстелете тестото в желаната от вас тава, в която ще правите пицата. Не забравяйте да я намазните. Намажете с манина и тестото отгоре. После пуснете да се запече за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
2. През това време накъсайте месото като за каша, овкусете със сол и пипер и залейте с барбекю соса. Разбъркайте.
3. Рендосайте в отделни съдове моцарелата и избраното от вас жълро сирене.
4. Наситнете един или повече видове зеленчуци от изброените.
5. Извадете тестото, намажете с кетчуп, поръсете с босилек, риган или магданоз и отгоре разпределете първо рендосаното жълто сирене, след това зеленчука, после месото със сос и на финала покрийте с рендосана моцарела.
6. Върнете във фурната за 12-15 минути като намалите огъня на 180 градуса. Наблюдавайте бордовете да не загорят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ