Пица-паста с наденица
Паста с вид и вкус на пица.
Необходими продукти:
- спираловидна паста , за предпочитане нудъли с яйца
- 1 консерва доматен сос или 1 консерва сос за спагети (ако ползвате готов сос за спагети не слагайте подправките)
- 1 супена лъжица сушен босилек, риган и магданоз
- 1 малка глава лук, нарязана на кубчета
- 2 счукани скилидки чесън
- 0,500кг смляно телешко месо
- 1 зелена чушка, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша нарязани гъби
- 10-12 парчета наденица, нарязана на тънки шайби
- сол и черен пипер
- лют червен пипер по желание
- ½ чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена чаша настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните според указанията на опаковката в подсолена вода. Отцедете и оставете настрани.
2. Загрейте фурната на 200 градуса.
3. Запържете смяното телешко с лука и чесъна. Прехвърлете в тенджера.
4. Запържете зелените чушки и гъбите. Добавете в тенджерата.
5. Запържете наденицата.
6. Добавете доматения сос, подправките, пилешкия бульон и лютия пипер. Сложете да къкри.
7. Поставете пастата в тава. Отгоре добавете сирене и разбъркайте.
8. Когато сосът е готов, малко по малко изсипвайте от него в пастата. Тя трябва да е покрита със сос.
9. Добавете сирене и след това още сос.
10. Най-отгоре сложете наденицата и останалото сирене.
11. Запечете за около 30 минути докато сиренето добие златиста коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ