Пица парти хапки
Тестено руло с плънка за пица.
Необходими продукти:
- 1 пакет тесто от 500 грама (можете да си купите тесто от магазина или да си замесите домашно тесто за пици или мекици)
- 4 с.л. зехтин
- малко брашно за премесване и разточване на тестото
- сол и пипер на вкус
- 6 чушки (импровизирайте с шарени и по желание добавете пикантни)
- 1 голяма глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 250 г моцарела
- 150 г шунка на слайсове
- 100 г кашкавал
- 1-2 сурови наденички
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, чесъна намачкайте или нарежете на много ситни кубчета, а чушките почистете от семките и нарежете на лентички по широчина.
2. Сгорещете 2 с.л. зехтин в тиган и запържете лука, чушките и чесъна колкото да омекнат. Дръпнете от огъня и подправете със сол, пипер и босилек на прах.
3. В същия тиган, след като сте прехвърлили пълнежа му в друг съд, изсипете съдържанието на надениците и запържете докато се разпадне на кайма.
4. Кашкавала рендосайте, а моцарелата нарежете на кръгчета.
5. От тестото разточете една много голяма или две по-малки продълговати кори. Намажете със зехтин.
6. Разпределете плънката в средата по дължина като първо сложите чушките, върху тях – каймата, после слайсовете шунка (може и сгънати на 2), след това кръгчетата моцарела и на финала – кашкавала.
7. Завийте рулата като просто прехлупите двата края от двете страни по дължина върху плънката. Запечатайте с ръце или вилица двата края на ширината, за да не изтече пълнежът.
8. Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене, като внимателно обърнете рулата така, че да са с преплащането към дъното на тавата.
9. Намажете кората с разбито яйце или разбит жълтък в 1 с.л. вода. Направете леки разрези с остър нож косо по ширина през разстояние от около 5 см.
10. Пуснете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
11. След изпичане разрежете по предварително направените разрези и поднесете с любимия си сос за потапяне – доматен, чеснов, млечен или майонезен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ