Регистрация

Пица парти хапки

Пица парти хапки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1574

Тестено руло с плънка за пица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет тесто от 500 грама (можете да си купите тесто от магазина или да си замесите домашно тесто за пици или мекици)
  • 4 с.л. зехтин
  • малко брашно за премесване и разточване на тестото
  • сол и пипер на вкус
  • 6 чушки (импровизирайте с шарени и по желание добавете пикантни)
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 250 г моцарела
  • 150 г шунка на слайсове
  • 100 г кашкавал
  • 1-2 сурови наденички
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чесъна намачкайте или нарежете на много ситни кубчета, а чушките почистете от семките и нарежете на лентички по широчина.

2. Сгорещете 2 с.л. зехтин в тиган и запържете лука, чушките и чесъна колкото да омекнат. Дръпнете от огъня и подправете със сол, пипер и босилек на прах.

3. В същия тиган, след като сте прехвърлили пълнежа му в друг съд, изсипете съдържанието на надениците и запържете докато се разпадне на кайма.

4. Кашкавала рендосайте, а моцарелата нарежете на кръгчета.

5. От тестото разточете една много голяма или две по-малки продълговати кори. Намажете със зехтин.

6. Разпределете плънката в средата по дължина като първо сложите чушките, върху тях – каймата, после слайсовете шунка (може и сгънати на 2), след това кръгчетата моцарела и на финала – кашкавала.

7. Завийте рулата като просто прехлупите двата края от двете страни по дължина върху плънката. Запечатайте с ръце или вилица двата края на ширината, за да не изтече пълнежът.

8. Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене, като внимателно обърнете рулата така, че да са с преплащането към дъното на тавата.

9. Намажете кората с разбито яйце или разбит жълтък в 1 с.л. вода. Направете леки разрези с остър нож косо по ширина през разстояние от около 5 см.

10. Пуснете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

11. След изпичане разрежете по предварително направените разрези и поднесете с любимия си сос за потапяне – доматен, чеснов, млечен или майонезен.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта