Пица от франзела с яйца и кашкавал
Панирани хлебчета с кашкавал, масло и яйчена заливка тип топъл сандвич.
Необходими продукти:
- 1 франзела или багета - трябват 8 еднакви средни слайса с дебелина около 2 см.
- малко масло
- 5 яйца
- 3 с.л. с връх кисело мляко
- сол и пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете си 8 филийки от франзелата или багетата. Изберете тиган с огнеупорна дръжка или кръгла тава с диаметър около 24 см. така, че филийките да се подредят плътно една до друга без да се застъпват. Седем от тях са в периферията и една - в центъра.
2. Намажете дъното и стените на избрания съд с масло и подредете хлебчетата в него.
3. В купа разбийте яйцата със сол, черен и червен пипер. Добавете киселото мляко и бъркайте до хомогенност. С тази смес залейте филийките като се стремите да се разпредели максимално равномерно.
4. Рендосайте кашкавала и поръсете щедро отгоре.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
6. Извадете, прехвърлете в плато и нарежете на 4 триъгълни парчета като пица.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ