Регистрация

Пица от франзела с яйца и кашкавал

Пица от франзела с яйца и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 996

Панирани хлебчета с кашкавал, масло и яйчена заливка тип топъл сандвич.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 франзела или багета - трябват 8 еднакви средни слайса с дебелина около 2 см.
  • малко масло
  • 5 яйца
  • 3 с.л. с връх кисело мляко
  • сол и пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Нарежете си 8 филийки от франзелата или багетата. Изберете тиган с огнеупорна дръжка или кръгла тава с диаметър около 24 см. така, че филийките да се подредят плътно една до друга без да се застъпват. Седем от тях са в периферията и една - в центъра.

2. Намажете дъното и стените на избрания съд с масло и подредете хлебчетата в него.

3. В купа разбийте яйцата със сол, черен и червен пипер. Добавете киселото мляко и бъркайте до хомогенност. С тази смес залейте филийките като се стремите да се разпредели максимално равномерно.

4. Рендосайте кашкавала и поръсете щедро отгоре.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

6. Извадете, прехвърлете в плато и нарежете на 4 триъгълни парчета като пица.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта