Пица от стар хляб с колбас и зеленчуци
Солен хлебен пудинг с шпеков салам и плочки сиренце.
Готвим с Милена като използваме стария хляб за основа на пица или хлебен пудинг в солен вариант. Първо махаме коричките от филийките, като това не е задължително. Следва да начупим насъщния на парчета и да го смесим с любимия колбас, нарязан на кръгчета. Заливаме с майонеза и разбъркваме. Получава се не особено апетитна смес, която напомня на закуска от филийки с майонеза и салам. Но това е едва началото на една вкусна рецепта, с която ще си хруснем нещо топло и апетитно. Не пропускайте да сложите в хлебната смес любимите подправки. Ако искате съвсем да заприлича на пица, добавете лъжичка доматен концентрат и сминдух. Можете да импровизирате с чубрица, черен и червен пипер, лют пипер и дори къри на прах или кимион.
Следва да си изберем любими зеленчуци, като влогърката слага червени сладки чушки и маслини, с уговорката, че малко гъбки никак няма да навредят. Намазняваме тавичка, изсипваме хлебно-месната смес, поръсваме с наситнените зеленчуци и след това подреждаме отгоре кръгчета домат. Върху тях редим и плочки топено сирене и ястието е готово да влезе във фурната, където хлебната основа става хрупкава и ароматна, месцето намазнява трохите и разгръща вкуса си, а кашкавалчетата се разтичат апетитно върху резените домат. Остава да извадим и да си го хапнем. Вкусно и лесно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ