Питка с шунка и кашкавал
Пълнен хляб с шунка и чедър.
Идеята да си направим домашен хляб от готово тесто за пица е страхотна за всички, които не обичат да месят. Хрумката да се направи реден хляб стил пица, който може да мине за сандвич или калцоне, е практичен съвет, който получаваме от кулинарния канал Tasty. И така се запасяваме с пакет тесто, моцарела, чедър и шунка и започваме едно апетитно кулинарно творчество.
Първо премесваме тестото и го разточваме на тънка кора. Нея намазваме с разбито масло на стайна температура с чесън и магданоз. Отгоре редим рендосана моцарела, рендосано сирене чедър и слайсове шунка. После следва по-техничарската част - с нож за пица или остър неназъбен кухненски нож се разрязва тестото така, че да стане на порциони. Как точно се прави - гледайте във видеото.
Единичните порцийки се захлупват една върху друга, а после се обръщат странично и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Всичко ще ви стане ясно щом видите клипа. Редовете от тесто, сирене и колбас приличат на цял хляб, който се пече за 30-40 минути на умерена фурна. А после може да нахрани семейството, като го зарадва с питателна закуска или пък идеалното тестено основно, което нито е пица, нито е сандвич, а и далеч не може да се нарече просто хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ