Пържени мезенца от картофи с яйце и кашкавал
Картофени спирали с кашкавал - весели картофени мезета за бира.
Необходими продукти:
- 50 г твърд кашкавал (или друго твърдо сирене)
- 600 г картофи
- сол и черен пипер на вкус
- 3 с.л. готварска незаквасена сметана
- 2 яйца
- 4 с.л. картофено или царевично нишесте
- 150-200 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Картофите сложете да се сварят с обелките. След това охладете колкото да не парят на пръстите, обелете и нарежете на парчета. Намачкайте на пюре, което трябва да стане сравнително гладко.
2. Рендосайте кашкавала на ситно ренде.
3. Добавете при картофите сметаната, сол и пипер, рендосания кашкавал и двете сурови яйца. Разбъркайте хубаво.
4. Поръсете нишестето, ако желаете добавете подправка на вкус - лют пипер или риган. Можете да оставите и просто така. Разбъркайте финално.
5. Прехвърлете в пош или найлонов плик получената смес. Сгорещете олиото и отрежете върха на плика (не много малък отвор).
6. Шприцовайте на спирали пюрето в сгорещената мазнина и пържете за по около 2 минути от страна. Златистата коричка показва, че е готово. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
7. По желание поднесете със сос за потапяне - доматен или майонезен.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ