Регистрация

Пирожки с варени яйца и лук

Пирожки с варени яйца и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1466

Пълнени питки с яйца и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 стръка пресен лук
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 4 яйца
  • 200 г готово тесто (или домашно - ще обясним как да си го направите)
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

* Тестото за пирожки можете да си направите като смесите 180 г брашно с 3 грама суха мая, щипка сол, две щипки захар, 1 с.л. олио и 40 мл вода или прясно мляко. Месете докато спре да се лепи по ръцете. Ако е неоходимо, добавете още малко олио. След замесване оставете да втаса, докато приготвите останалата част от рецептата.

1. Сварете яйцата, охладете и обелете.

2. Наситнете пресния лук и го запържете в 10 грама (половината) от маслото за 1-2 минути.

3. Добавете в тигана нарязаните на кубчета яйца, посолете на вкус и махнете от огъня.

4. Разделете тестото на 4 сравнително еднакви части и ги раточете на кора с дебелина около 0,5 см.

5. Разпределете плънката в тях. Намокрете с вода крайщата и прещипете с вилица.

6. С олиото намазнете тава за печене и сложете пирожките в предварително загрята на 175-180 градуса фурна да се готвят до позлатяване. Между 15 и 25 минути отнема печенето.

7. Щом извадите, намажете още топлите хлебчета с останалото масло. По желание можете да поръсите със сусам, ким, мак или други семенца. Хапвайте докато са топлички - тогава са най-вкусни.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта