Регистрация

Пиле с ориз и лимон

Пиле с ориз и лимон
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3885

Пилешко с масло и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За пилето:

  • 4 бр. пилешки гърди
  • сол
  • черен пипер

За ориза:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 ч. пилешки бульон
  • 1 с.л. лимонов сок
  • грах (по желание)

За соса:

  • 1 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.л. пилешки бульон
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • ¼ ч.л. индийско орехче
  • щипка лют червен пипер кайен на прах
  • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • сол (по желание)

Начин на приготвяне:

На пилето:

Подправете пилето със сол и черен пипер. Запържете го на среден огън, докато се сготви (можете и леко да го сварите).

На ориза:

1. Измийте ориза на течаща вода.

2. Смесете го с пилешкия бульон и лимоновия сок в средно голям съд.

3. Сложете го да се вари, след това намалете огъня на най-ниска степен. Оставете да къкри за около 20 мин., докато оризът поеме цялата течност. Долейте вода, ако е необходимо.

На соса:

1. Разтопете маслото в тенджера на средно слаб огън.

2. Добавете брашното и разбъркайте с маслото, като разбиете буците.

3. Излейте пилешкия бульон, като разбърквате. Изчакайте сосът да заври, след това го оставете да къкри около 10 мин.

4. Добавете прясното мляко, индийското орехче, пипера кайен, 2 с.л. лимонов сок и сол на вкус. Изчакайте сосът да заври и го оставете да къкри още 5 мин.

5. Когато стане готов, нарежете пилешките гърди на филии и ги подредете върху легло от ориз. Излейте соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта