Пиле с ориз и зеленчуци
Печено пилешко с ориз, чушка, лук и моркови.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 200 грама ориз
- 1 кромид лук
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 3-4 супени лъжици домат от консевра
- 2-3 стръка зелен лук
- 4-5 стръка магданоз
- ½ ч.л. куркума
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на парчета. Тук е времето да отбележим, че може да не използвате цяло пиле а да приготвите тази вкусна манджа с само с бутчета или само с крилца.
Наредете пилето в подходящ съд и добавете към него всички нарязани зеленчуци на дребно – без доматите и магданоза. Добавете също така черния пипер, солта и куркумата. Добавете и вода в съотношение 2 към 1 спрямо количеството ориз. Разбъркайте внимателно около месото зеленчуците и ориза и печете във предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. 20 мин след като добавите пилето във фурната, го извадете и добавете към ориза доматите и нарязаният на ситно магданоз.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ