Пиле с манго и чили
Пикантно пиле с манго и бърбън.
Необходими продукти:
- 2 почистени пилешки гърди без кожа
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 зряло манго на кубчета
- 3 стръка свеж розмарин
- 1 супена лъжица цели зърна черен пипер
- 3 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1 чаена лъжичка бяла захар
- 2 супени лъжици бърбън
- половин чаена лъжичка червено чили
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете гърдите в найлон и ги сплескайте докато не са около 60 см дебели.
2. Загрейте олиото в тиган.
3. Изпържете пилето докато не стане златисто.
4. Свалете го от огъня и го накъсайте на парченца с помощта на вилица. Не изхвърляйте олиото.
5. Повторно загрейте мазнината и добавете чесън, розмарин и манго. Гответе на тих огън за две минути или докато парченцата манго не започнат да се разпадат.
6. Добавете парченцата пиле, зърна черен пипер, захар, чили и бърбън.
7. Покрийте съда и гответе десет минути.
8. Овкусете със сол по желание. Разбъркайте и оставете на среден огън за минута.
9. Сервирайте горещо със задушен ориз или ориз със зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ