Регистрация

Постна гъбена супа с кокосово мляко

Постна гъбена супа с кокосово мляко
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1137

Постна супа от гъби с картофи, моркови, чушка и лук в бульон от кокосово мляко или кокосова сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 с.л. олио
  • 300 г пресни печурки или други свежи гъби по избор
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 картофа - около 250 г общо
  • 100 г спанак + 2 скилидки чесън
  • 1,2-1,5 л вода - зависи колко гъста искате да е супата
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 200 мл кокосово мляко или кокосова сметана
  • прясна билка - копър, магданоз, мащерка или босилек

Начин на приготвяне:

1. Лука, моркова и чушката нарежете на кубчета. Спанака наситнете и смелете в чопър със скилидките чесън. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

2. В тенджера сгорещете олиото и запържете лука и моркова на умерен огън за 5 минути като бъркате периодично.

3. Добавете гъбите, размешайте и оставете да се готвят 5 минути под капак. През това време обелете картофите, измийте и нарежете на кубчета.

4. Изсипете картофите и чушката в ястието, разбърквайте  3-4 минути и след това оставете под капак да се задушат за още толкова време. А докато чакате - подгрейте водата.

5. Прибавете смления спанак с чесъна. Залейте с водата и изчакайте да кипне. Сложете капак и оставете да се готви 25 минути.

6. Овкусете със сол и пипер. Сипете кокосово мляко или мсетана и намалете огъня на слаб. Оставете под капак за още 5-6 минути.

7. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с листенца пресен магданоз, копър или босилек.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. tasty
  2. пай
  3. 70
  4. епизод
  5. пика
  6. 31
  7. бар
  8. магданоз
  9. 19

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта