Пиле с доматен сос и пържени яйца
Пилешко с ананас и кокосово мляко.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 300 г домати от консерва
- 100 г ананас
- 50 мл кокосово мляко
- 0.25 г магданоз
- 2 скилидки чесън
- ½ глава лук
- 2 моркова
- сол и черен пипер на вкус
- 3 с.л. зехтин
За яйцата:
- 2 с.л. брашно
- 6 яйца
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Запържете пилешките бутчета в зехтина за 2-3 минути от всяка страна.
2. Прибавете в тигана ситно нарязания лук и морковите.
3. Добавете 200 мл. вода и след като водата се изпари, прибавете отцедените домати, нарязания на кубчета ананас, кокосовото мляко, пресования чесън и магданоза.
4. Овкусете със сол и черен пипер и добавете вода ако е необходимо. Оставете да поври на средно силен огън за около 40 минути.
5. Сварете 4 яйца и ги обелете.
6. Другите две яйца разбийте, смесете с брашното, прибавете към тях сварените яйца и изпържете в нагорещено олио до златисто.
7. Разделете яйцата на четири и ги сложете в съда, в който се готви пилешкото да поврат заедно 5 минути.
8. Разпределете всичко в чинии и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ