Регистрация

Пиле паприкаш

Пиле паприкаш
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8612

В подбалканския край ястието се нарича шарена манджа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 50-60 грама ориз
  • 1 морков
  • 3-4 глави лук
  • 4 червени чушки
  • 3 домата
  • връзка магданоз
  • подправка за пиле (по желание)
  • няколко зърна черен пипер на зърна
  • мащерка (по желание)
  • зехтин или олио
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:


1. Нарежете пилешките гърди на хапки.

2. На дъното на тенджерата сипете 4 супени лъжици олио или зехтин. Добавете пилешкото месо и морковите и задушете под капак за около 5 минути.

3. Към пилето и морковите добавете и нарязаните на ситно лук и чушки.

4. Всички продукти задушете за още 5 минути.

5. Когато се промени цвета на зеленчука, добавете 1 литър вода и 1-2 дафинови листа, както и няколко зрънца черен пипер.

6. Всичко това оставете да ври на бавен огън, похлупено с капак за около 15 минути.

7. На този етап добавете и 50 гр. ориз с който да ври още 10 минути.

8. На изключен котлон добавете в ястието и една връзка нарязан магданоз

Шарената манджа е много ароматна и полезна и е била едно от любимите ястия на дядо ми Иван.


Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта