Пиле на тиган с портокали и царевица
Царевица, лучени кръгчета и чушки акомпанират на пилешко бутче с резени портокал.
Необходими продукти:
- 1 пилешко бутче с кожата, обезкостено
- 1 портокал, нарязан на резени
- 4 супени лъжици с връх царевица, варена
- зелени и червени чушлета, на хапки
- лучени кръгчета
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. олио
- сол, пипер и чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилето със сол, пипер и чесън на прах. Загрейте маслото и олиото в голям широк тиган, докато маслото се разтопи.
2. Сложете пилето в тигана с кожата надолу. Добавете резените портокал в тигана и ги печете заедно с пилето на средна температура за 8 минути.
3. Обърнете пилето (проверете дали има още мазнина на дъното) и печете и от другата страна. Направете същото с портокалите.
4. В другия край на тигана, загрейте малко олио или масло и сложете лука. Оставете го да се пържи за около минута.
5. Добавете чушлетата и пържете още 2 минути. После сложете готовата царевица при лука и чушлетата и пържете още 5 минути, като овкусите със сол и бъркате от време на време. Пробвайте дали пилето е готово, като го пробиете с нож или пробиете най-дебелата част на месото и ако течността излезе чиста, пилето е готово.
6. Изстискайте сока от портокалите върху пилето и царевицата. Оставете да къкри минута и прехвърлете всичко върху чиния. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ