Пиле зелен фасул
Зимна рецепта с пилешко месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400 гр пилешко месо (от бутчета или гърди)
- 1 буркан зелен фасул (може и замразен)
- 1 глава кромид лук
- 1 средно голям морков
- 1 среден домат
- 2-3 скилидки чесън
- 5-6 лъжици олио
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 супена лъжица брашно
- копър
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, измиваме и подсушаваме.
В дълбок съд слагаме олиото да се загрее и запържваме пилешкото месо и дребно нарязаните лук, морков и чесън. След като се задушат изсипваме и зеления фасул. Поръсваме с червения пипер и солта, разбъркваме и заливаме с 2 чаени чаши гореща вода. Оставяме да ври на по-тих котлон за около 30-40 минути и малко преди до го махнем от огъня, сгъстяваме ястието с брашното, разтворено с малко хладка вода.
Ври още няколко минути, след което обилно наръсваме с копър и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ