Пилешко с мед и портокали
Печено пилешко с медена коричка и портокалов сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко месо (от бутче или гърди)
- 2 портокала
- 2 с.л. мед
- сол и пипер
- 1 с.л. царевично нишесте
- 2-4 глави червен лук
- клонка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Месото почистете и обтрийте със сол и пипер.
2. Лука обелете, нарежете на едро и разпределете на дъното на тавичка. Сипете малко вода, колкот да покрие дъното.
3. Изстискайте сока на единия портокал и го смесете с меда. Подгрейте и добавете царевичното нишесте. Подгрявайте докато сосът се сгъсти.
4. Намажете месото от едната страна и положете с намазаното върху лука. Намажете щедро и от горната страна, после разпределете късчета от клонка розмарин и парчетата от втория портокал.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако готвите гърди - печете 30-35 минути в зависимост от дебелината. Ако са бутчета - времето е 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ